![Walentynkowe menu u Magdy Gessler. Cena za kolację jak za talerzyk weselny](https://godzinnik.pl/wp-content/uploads/2025/02/magda-gessler-instagram.png)
W restauracji Magdy Gessler za walentynkową kolację trzeba sporo zapłacić. Co można znaleźć w menu?
Magda Gessler nie tylko na ekranie
Magda Gessler to polska restauratorka i bizneswoman. Jest znana jako prowadząca program „Kuchenne rewolucje”, w którym bez zastanowienia potrafi rzucić talerzem. 71-latkę można zobaczyć także w programie „Magda gotuje internet”.
Walentynkowe menu Magdy Gessler
Gessler zajmuje się także prowadzeniem własnych restauracji. W specjalnej ofercie walentynkowej restauracji „U Fukiera” przygotowano pięciodaniowe menu w dwóch wariantach. Wśród dań znalazły się m.in. koktajl mango z awokado i krewetką, comber z sarny wydany na aksamitnym puree z selera i karczochów, filet z jesiotra serwowany na makaronie z sepią, w sosie z muli i ostryg, z niebezpiecznymi brokułami udekorowanych czerwonym kawiorem, a także warzywnym szaszłykiem z grzybami shiitake. Cena tego ekskluzywnego, pięciodaniowego posiłku wynosi prawie 390 zł za osobę .
Dla porównania obecnie cena za talerzyk na wesele w 2025 roku w klasycznych dworkach wynosi ok. 330 zł. W droższych lokalach jest to wydatek rzędu 350-390 zł.
Źródło: pomponik.pl